Ilona

Ilona Herrewijnen - Sportmasseur
Ilona Herrewijnen is oprichtster en eigenaresse van Equibility. Ze is altijd opzoek naar (wetenschappelijke) verdieping om dit om te vormen naar praktische toepasbare informatie. Naast gerichte en goed onderbouwde behandeling is er aandacht voor de training van paarden en voor het management rond de paarden. Bovendien hecht Ilona veel waarde aan het overbrengen van kennis naar ruiters, eigenaren en trainers. Samenwerking met andere behandelaren vindt ze zeer belangrijk, zo heeft Ilona een nauwe samenwerking met collega masseurs en dierenartsen.Ilona is tevens amateur ruiter en momenteel haar jonge Friese ruin, Gerwin (Jehannes 484 x Dries 421), aan het opleiden.


Studies

Na haar humane studies verpleegkunde en verloskunde heeft ze de master Physician Assistant (specialisatie klinische verloskunde) afgerond. Binnen deze werkzaamheden heeft Ilona in de gehele breedte van de zorgketen mogen werken: een eerstelijns verloskundige praktijk, twee perifere ziekenhuizen en ruim 8 jaar in een academisch ziekenhuis (Erasmus MC).

In 2019 kwam ze, met haar toenmalige merrie, in contact met sportmassage voor paarden. Haar passie voor paarden gecombineerd met een medische achtergrond heeft doen besluiten om hier verder in te verdiepen. In 2021 ontving ze haar diploma Sportmasseur voor paarden (aan het Bartels Horse & Health Instituut). Direct daarop volgend werd een uitgebreide cursus Voeding en Voedingsmanagement gevolgd en succesvol afgerond (onder leiding van dr. Anneke Hallebeek, specialist veterinaire diervoeding). Gevolgd door een uitgebreide cursus Inspanningsfysiologie onder leiding van Carolien Munsters, PhD en drs. Sandra van Iwaarden (vanuit Moxie Sport).

In november 2021 is Equibility van start gegaan. Een nieuwe uitdaging van het ondernemerschap. En omdat het vergaren van informatie en kennis diep geworteld zit, is zij zich momenteel aan het specialiseren in elektrotherapie.